Woordenboek

A

AQUA/Gezuiverd water

Dit solvent of excipient heeft een onberispelijke zuiverheid om de productkwaliteit te waarborgen.

ARGANIA SPINOSA-PITOLIE

Kostbare, gecertificeerde biologische Arganolie waarvan de ophaling en extractie gebeurt door een lokale coöperatieve van Marokkaanse vrouwen door middel van milieuvriendelijke praktijken. Deze olie is rijk aan meervoudig verzadigde vetzuren (linolzuur, Omega 6) en tocoferolen (Vitamine E en antioxidant). Arganolie wordt in ruime mate gebruikt door Marokkaanse vrouwen voor de huid, het haar en de nagelverzorging en wordt zo al eeuwen gebruikt. Talrijke traditionele schoonheidsgeheimen zijn gebaseerd op Arganolie die ervoor bekend staat het haar te versterken en het tegelijkertijd zacht, glanzend en zijig te maken.

Arginine

Dit aminozuur is een pH-corrector en is optimaal voor het haar en de huid. Het wordt geproduceerd tijdens de fermentatie van suiker en wordt gebruikt om de stabiliteit en de integriteit van de formule van Essence d'Éclat te verzekeren.

B

BLOEMENWATER VAN DAMASCUSROOS

Dit bloemenwater wordt verkregen uit de waterdamp die wordt gecollecteerd tijdens het distillatieproces van de Damascusroos. Het delicate parfum van dit rozenwater verleent aan Essence d'Éclat een buitengewone zintuiglijkheid.

BRASSICAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE

Verzorgende werkstof van de nieuwe generatie afgeleid van Brassicacae-olie. Ze bevat een meerderheid aan behenyl-bestandelen (C22) die het drogen bevorderen zonder residu's op het haar te laten of het te verzwaren.

C

CAPRYLYLGLYCOL

Deze hydraterende werkstof wordt verkregen uit synthetische procedés.

CETEARYLALCOHOL

Ruim gebruikt in huidverzorgingsproducten, deze werkstof draagt bij tot de hydraterende en verzachtende eigenschappen van de formule.

CETYL ESTERS

Deze alcoholesters worden verkregen door groene procedés van de plant en worden gebruikt als verzorgende en stabiliserende werkstoffen.

Citral

Voornaamste bestanddeel van citroengrasolie en andere planten van het plantengeslacht Cymbopogon. Het is ook aanwezig in de essentiële oliën van ijzerkruid, sinaasappel en citroen.

Citronellol

Een parfumingrediënt verkregen door de distillatie van geraniums en citroengras. Rozen en muskaatnoot bevatten eveneens dit ingrediënt.

CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) PEEL OIL

De extractie van deze essentiële olie is op hernieuwbare wijze gebeurd uit natuurlijke Braziliaanse sinaasappelschil en als een primair element in de natuurlijke geur van alle producten uit de Aura Botanica-lijn.

CITRUSZUUR

Alpha-hydroxyzuur is een pH-corrector dat wordt verkregen dankzij groene, hernieuwbare extractieprocedés uit maïs en ofwel bietensuiker of rietsuiker. Het wordt gebruikt in de producten van de Aura Botanica-lijn om een ideale gebruikskwaliteit van de producten te waarborgen.

COCAMIDE MIPA

Dit ingrediënt optimaliseert de textuur. Het is een ester verkregen uit kokosnoot, een bijkomende oppervlakte-actieve werkstof om de stabiliteit en het schuimgehalte te boosten.

COCOBETAÏNE

Amfotere oppervlakte-actieve en milde reinigingswerkstof verkregen uit kopra (kokosnootpulp) door middel van natuurlijke en hernieuwbare methoden.

COCOGLUCOSIDE

Milde niet-ionische oppervlakte-actieve werkstof verkregen door middel van een groen procedé uit vetalcoholen afgeleid uit plantaardige oliën en glucose.

COCOS NUCIFERA-OLIE

Extra, biologisch gecertificeerde kokosnootolie uit de Samoa-eilanden die traditioneel wordt gewonnen uit de lokale, fair trade gemeenschap. De persing van de olie gebeurt manueel uit de witte kokosnootpulp wanneer ze perfect rijp is. Deze zuivere olie is rijk aan voedende lipiden die Omega 6 en 9 bevatten (die beschouwd worden als "essentiële vetzuren") en die bijzonder overvloedig zijn in laurinezuur (50%), een kleine lineaire voedende lipide die het haar in de diepte voedt (en in de haarvezel verankert voor een duurzame voeding).

G

GLYCERINE

Plantaardige oorsprong, ingrediënt uit hernieuwbare bron met sterk hydraterende eigenschappen. Draagt bij tot de cosmetische eigenschappen van de formule.

GLYCERYLSTEARAAT

Deze Glycerolester stabiliseert het schuim en wordt verkregen door een groen procedé, van plantaardige oorsprong.

H

HELIANTHUS ANNUUS-ZAADOLIE

Deze olie wordt verkregen door groene, hernieuwbare procedés. Zonnebloemzaadolie is bijzonder rijk aan meervoudig verzadigde vetten, Omega 6, oliezuren en Vitamine E - die allemaal voedende en verzorgende effecten hebben op het haar.

Hexyl cinnamal

Een natuurlijk parfumingrediënt in essentiële olie van kamille.

Hydroxycitronellal

Een natuurlijk parfumingrediënt in essentiële oliën van limoen, citroen, zoete sinaasappel, petitgrain, sandelhout, mandarijn en ylang ylang Een robuust parfum dat zoet is en doet denken aan linde of lindebloesem.

K

KARAMEL

Deze natuurlijke kleurstof wordt verkregen door groene, hernieuwbare extractiemethoden uit maïs of tarwe en verleent aan Bain Micellaire en Soin Fondamental hun rijke, mooie gouden kleur.

L

Limoneen

Een natuurlijk parfumingrediënt in essentiële oliën met een kenmerkende geur van citrusvruchten.

Linalool

Een parfumingrediënt dat aanwezig is in de meeste essentiële oliën waaronder lavendel, bergamot, rozenhout en munt.

N

NATRIUM LAUROYLSARCOSINAAT

Een anionische oppervlakte-actieve werkstof verkregen uit een natuurlijk vetzuur (afgeleid van kokosnootolie) en een aminozuur (sarcosine) dat de formule een zacht, mild reinigend en uitstekend schuimend vermogen verleent.

NATRIUMBENZOAAT

Dit synthetische bewaarmiddel is essentieel om het risico op microbiologische besmetting te beperken en om de kwaliteit en de veiligheid van de formules te verzekeren.

NATRIUMCHLORIDE

Dit natuurlijke zout wordt uit de Franse wateren gehaald en, in tegenstelling tot wat algemeen aangenomen wordt, heeft zout geen negatief effect op de schoonheid van het haar. Zout verleent aan de formule een meer harmonieuze textuur en zorgt voor de stabiliteit ervan.

NATRIUMHYDROXYDE

Reguleert de pH van de formule.

P

PERSEA GRATISSIMA-OLIE

Olie verkregen uit de avocadopit die bijzonder overvloedig is aan enkelvoudig verzadigde vetzuren (oliezuur en palmitinezuur) en Vitamine E voor de voeding.

Propanediol

Deze werkstof die het vocht vasthoudt wordt verkregen uit maïszaden en wordt gebruikt om de stabiliteit en de integriteit van de formule van Essence d'Éclat te verzekeren.

R

ROSMARINUS OFFICINALIS (ROZEMARIJN)-BLADEXTRACT/ ROSMARINUS OFFICINALIS-BLADEXTRACT

Rozemarijnbladextract wordt gebruikt voor zijn antioxiderende eigenschappen om de oliën in de formules te versterken en te vrijwaren van oxidatie.

S

SALICYLZUUR

Dit organisch zout is een bewaarmiddel voor de formule dat vaak gebruikt wordt in de keuken en de cosmetische sector. Het waarborgt de microbiologische bescherming van het product en de stabiliteit van de formule.

SIMMONDSIA CHINENSIS-ZAADOLIE

Extra jojobazaadolie is rijk aan zeldzame lipiden en wassen. Deze olie zorgt voor een prachtige gladmaking, hydratatie en verzorging van het haar.

T

TOCOFEROL

Vitamine E uit sojazaden. De anti-oxiderende eigenschappen van sojaolie worden gebruikt om de oliën in de formules te versterken en te vrijwaren van oxidatie.

W

WIJNSTEENZUUR

Alpha-hydroxyzuur is een organisch zuur verkregen door groene, hernieuwbare extractieprocedés van dezelfde druiven die gebruikt worden om rode wijn te maken en werkt als een pH-corrector. Het activeert andere ingrediënten om de verzorgende effecten te bevorderen.

X

XANTHAANGOM

Polysacharide samengesteld uit suikers (GLUCOSE / MANNOSE / GLUCURONZUUR) verkregen door middel van milieuvriendelijke, biotechnische fermentatie van een bacterie Xanthomonas Campestris. De samenstelling en de structuur van xanthaangom geproduceerd door commerciële fermentatie is dezelfde als de natuurlijke polysacharide gevormd door Xanthomonas Campestris op planten uit de koolfamilie. Dit polymeer wordt gebruikt als geleerwerkstof.