Vragen & Contact

TOUCHE CHROMATIQUE

Wat is Touche Chromatique?

Touche Chromatique is de 1e kleur corrigerende ink-in-care van Kérastase voor gekleurd haar. Gemengs met Masker Chromatique, geeft het de beste verzorging en de beste kleurintegriteit door het verbeteren en/of neutraliseren van reflecties tussen twee kleuren.

Wat is de kleur correctie?

De kleur corrigerende Chromatiques zijn gebaseerd op complementaire kleuren en worden geprezen door veel bloggers en op Instagram. Complementaire kleuren staan direct tegenover elkaar op de kleurencirkel en worden gebruikt om een bepaalde kleur te neutraliseren. Zo zal een groene inkt het best werken om de roodheid op de huid te neutraliseren.

Wat is de technologie die gebruikt wordt in de Touche Chromatique?

Touche Chromatique bevat directe verf die zorgt voor een langdurig behoudt van de kleur door ongewenste ondertonen te neutraliseren. Het wordt gebruikt door de grootste kleurexperts over de hele wereld en het verlengt de intensiteit van de kleuren. Het verzacht de haarvezel en zorgt voor een langdurig behoudt van de kleur en een natuurlijk effect.

Hoeveel verschillende tinten van de Touche Chromatique zijn er?

Er zijn 4 tinten:
- Koel Blond (Violette formule ) neutraliseert ongewenste gele reflecties of ondertonen voor een versterkte koel blonde kleur.
- Koel Bruin (Groene formule) neutraliseert ongewenste rode/oranje reflecties of ondertonen voor een versterkte koel bruine kleur.
- Koper versterkt koperen reflecties voor een herleefd koperen kleur.
- Rood versterkt rode reflecties voor een herleefd rode kleur.

Hoe de juiste tint te kiezen?

Na de grondige diagnose in een Kérastase salon, kan de kapper u de juiste tint voor de Touche Cromatique aanbevelen en de beste manier om het te gebruiken.

Wanneer begint u de Touche best te gebruiken?

Touche Chromatique moet toegepast worden vanaf de 3e week van de kleuring, tot de laatste week voor de volgende kleuring.

Hoe vaak moet de Touche Chromatique gebruikt worden?

1 toepassing per week is voldoende om een homogeen resultaat te verkijgen. Gemiddeld wordt de toepassing na 3 shampoobeurten gedaan.

Kan u de kleuring uitstellen dankzij Touche Chromatique?

Touche Chromatique corrigeert ongewenste reflecties op de lengten en de punten en geeft een uitzonderlijke glans aan het haar. Dit vervangt een haarkleuring niet maar maakt het mogelijk om een intense kleur te behouden, waarbij het haar verzorgd wordt tot aan de volgende kleuring.

VOORBEREIDING

Moet ik een huidtest doen voor het gebruik van Touche Chromatique?

Het is niet noodzakelijk om een huidtest te doen. De Touche Chromatique is toepasbaar op gekleurd haar. De Touche mag alleen aangebracht worden op de haarlengtes en mag niet in aanraking komen met de hoofdhuid.

Hoe gaat de voorbereiding van Touche Chromatique?

Gebruikt voor de voorbereiding van de Touche Chromatique de bijgeleverde instrumenten (kom en spatel).
1. Gebruik de spatel om de juiste dosering in het masker van Reflection te doen (15ml).
2. Voeg 10 pompjes van de Touche Chromatique bij het masker in de kom.
3. Meng goed om een gladde textuur te verkrijgen.
4. Breng aan op gewassen en handoekdroog haar.

Waarom twee producten om te mengen?

Deze mix zorgt voor een ultime concentratie van verf en waarborgt de ongeevernaarde werking van Reflection maskers in termen van kleurcorrectie en verzorging: een mooie haartextuur door de zachte, ontwarrende middelen om de integriteit van de haarvezel te beschermen.

Is het mogelijk om de mix alvast voor te bereiden?

De Touche Chromatique moet vers worden gemengd, net voordat het wordt aangebracht voor de beste werkzaamheid van de verf en om te zorgen voor de gewenste tint.

Kan ik de Touche Chromatique mengen met een ander masker of fondant?

Het wordt niet aangeraden om de Touche Chromatique met een ander masker of fondant dan genoemd te mengen. De Fondant Chromatique kan worden gebruikt met de Touche Chromatique. Zoals met het Masker Chromatique moeten dezelfde instrumenten en inwerktijd (5 min) gebruikt worden en moet de mengratio nageleefd worden. Door de werking van de verf, is het één keer per week aanbrengen van de Fondant Chromatique voldoende.

Mag Touche Chromatique direct in de pot van het masker gemengd worden?

Touche Chromatique mag niet in de pot van het masker gemengd worden omdat de verhoudingen niet gerespecteerd zullen worden en het resultaat niet gegarandeerd kan worden. Een te grote concentratie van Touche Chromatique kan de prestatie van het product negatief beinvloeden. De pigmenten moeten bovendien bewaard worden in de originele verpakking om de doeltreffendheid te waarborgen.

Wat gebeurt er indien er te veel Touche Chromatique gemengd wordt met het masker?

Het resultaat zal te intens zijn of te neutralisatie te sterk. De aangewezen verhoudingen zijn getest en gevalideerd om een optimale werking te garanderen voor de kleurcorrectie en de verzorging met een natuurlijk resultaat.

Wat gebeurt er indien er te weinig Touche Chromatique gemengd wordt met het masker?

Het rsultaat zal te licht zijn en de kleurcorrectie zal niet voldoende zichtbaar zijn.

APPLICATIE

Hoe moet ik de Touche Chromatique aanbrengen?

1. Was het haar met een bad van Reflection naar keuze. Herhaal indien nodig en maak het haar handoekdroog.
2. Breng het mengsel gelijkmatig aan op de haarlengtes.
3. Laat het voor 5 minuten inwerken.
4. Laat het schuimen en spoel het goed uit.

Wat is de inwerktijd?

De technologie van de verf is zeer geconcentreerd en efficient. De inwerktijd van 5 minuten is noodzakelijk om het perfecte resultaat te bereiken.

Wat gebeurt er als ik de inwerktijd overschrijd?

Het overschrijden van de inwerktijd kan leiden tot een resultaat dat te intens is of onregelmatigheden in de kleur.

Vlekt de Touche Chromatique op de handen?

De Touche Chromatique vlekt niet op de handen als de instructies over het aanbrengen worden nageleefd. Wettelijke machtigingen bevestigen dat het niet verplicht is om de handschoenen te gebruiken voor de Touche Chromatique, thuis of in de salon. Wanneer de verf direct op de handen of huid wordt aangebracht, spoel het dan direct af met water.

Wat gebeurt er alsik de Touche Chromatique aabreng op droog haar?

De Touche Chromatique is effectiever en wordt beter opgenomen door nat haar. Het aanbrengen op droog haar kan leiden tot onregelmatigheden van de kleur en zal de benodigde hoeveelheid van het product verhogen.

Wat gebeurt er indien men Touche Chromatique toepast zonder het masker?

Touche Chromatique mag niet toegepast worden zonder het masker want de directe pigmenten zullen ervoor zorgen dat het resultaat te intens is. Het masker Chromatique voedt het haar, zorgt voor glans en bescherming van de kleur.

De weerschijn is te intens naar mijn smaak, wat kan ik doen om het te verzachten?

De pigmenten vervagen na verloop van tijd. Als de weerschijn te intens is kan u een neutrale shampoo gebruiken op droog haar en de lengen masseren. Vervolgens spoelen en Masque Chromatique toepassen.

Mag Touche Chromatique toegepast worden op natuurlijk haar?

Touches Chromatique zijn ontworpen om gekleurd haar te onderhouden, de kleur op te frissen of te neutraliseren. Het resultaat op natuurlijk haar zal te licht zijn, dit gebruik is dus niet aangeraden.

Gaat Touche Chromatique mijn huidige haarkleur veranderen?

Touche Chromatique verandert de haarkleur niet maar verfrist en verlengt de verbleekte kleuring en/of neutraliseert ongewenste een weerschijn.

Mag Touche Chromatique toegepast worden op de haarwortel?

Touche Chromatique mag niet direct toegepast worden op de wortel. Indien nodig kan de toepassing gebeuren met behulp van een kam om het product dicht bij de wortel toe te passen, zonder die aan te raken.

Kan Touche Chromatique het resultaat van de volgende kleuring veranderen?

Touche Chromatique zal het resultaat van de volgende kleuring niet veranderen.